Bydelen

Travbyen skal være en mangfoldig bydel, hvor der er plads til alle og hvor Billunds borgere og besøgende kan mødes og opleve nye former for leg, bevægelse og fællesskaber.

Group 8

En blandet bydel

Travbyen bliver en blandet bydel med ca. 400 boliger, små lokale butikker, plads til kreative erhverv, sport og bevægelse, daginstitution og et fælleshus, hvor beboerne kan mødes og dyrke fællesskabet.

Playline

Billunds Playline opgraderes og udvides, så den bliver et stort legende byrum, der binder Travbyen sammen med resten af Billund.

Det grønne hjerte

Travbyen får et stort grønt hjerte, hvor naturen kan vokse vildt og hvor man kan gå på opdagelse, lære om biodiversitet eller grille snobrød.

Små og store fællesskaber

Bydelen er tænkt, så der er mange forskellige former for fællesskaber. Der er de små gårdrum, du deler med dine naboer, de små gader mellem klynger af huse, hvor man mødes med genboen og de større byrum som Playline, hvor hele byen kan samles.

Boligudvalg

Bydelen får et bredt udvalg af boligformer til forskellige familietyper som fx seniorer, børnefamilier og singler. Boligerne kan eksempelvis være urbane villaer, lejligheder, rækkehuse, bofællesskaber eller blandinger af bolig og erhverv til iværksættere.

Byens bevægelse

Travbyen vil skabe rammerne for nye former for idræt og fysisk udfoldelse, som ikke findes i Billund i dag. Det kan være gadeidræt, dans, disc golf eller andet og kan eksempelvis kombineres med byens parkeringshus.

Samlingssted for leg og læring

Travbyen bliver et sted, hvor leg og læring kan udfolde sig. Ét af de steder, hvor der gøres plads til at ideer kan spire, er PLAY Campus - et samlingspunkt, hvor børn, unge og voksne vil kunne afprøve nye former for leg, kreativitet og samskabelse.

Fælleshus

Travbyens fælleshus bliver beboernes mødested. Her kan bydelens beboere holde fester, fællesmiddage eller mødes om at se en fodboldkamp, et foredrag eller kreaprojekter. 

Tæt på alt

Stille naturoplevelser i grønne oaser, sug i maven i en rustjebanetur eller shopping i byens butikker? Uanset hvad du er til, er det hele at finde i gåafstand til Travbyen. Klik på kortet og udforsk området omkring Travbyen. 

Group 8