14. februar 2024

Café Staldsvinget viger pladsen – men fællesskaberne fortsætter

Café Staldsvinget har været en vigtig brik i den midlertidige aktivering af Travbyen, men må nu vige pladsen for det kommende byggeri. Heldigvis er det fortsat muligt at mødes i Travbyen, da de fleste af de midlertidige aktiviteter fortsætter.

Siden december 2022 har Café Staldsvinget i Travbyen fungeret som midlertidigt fælleshus for borgerne i Billund. Ved udgangen af uge 7 ophører Café Staldsvinget som tilbud, da bygningen som planlagt skal rives ned for at give plads til det kommende byggeri af den nye bydel.

Café Staldsvinget har været en vigtig brik i den midlertidige aktivering af området, hvor huset har været lejet ud via Billund Kommunes hjemmeside til mange forskellige arrangementer. Unge som ældre har taget huset til sig og brugt det til undervisning, co-working, fællesspisning, fester og familiesammenkomster.

Heldigvis er det fortsat muligt at mødes i Travbyen fremover, da de fleste af de midlertidige aktiviteter fortsætter. Både maskinhallen med skaterbanerne, byggelegepladsen, fælleshaverne, udsigtstårnet og cykelbanen vil være tilgængelige mindst et år endnu. Det samme vil bålhytterne og shelters, som dog flyttes til en ny lokation, mens naturområdet ’det grønne hjerte’ etableres.

Fremtidens beboere i Travbyen vil også kunne nyde godt af fællesskaber i hverdagen. Et fælleshus er nemlig planlagt til at indtage en central plads i bydelen og vil være det første byggeri der færdiggøres.

For nyligt var flere borgere samlet til en workshop for at give input til Travbyens kommende fællesskaber - læs mere her.