01. februar 2023

Skole OL finalen flytter til Travbyen

Når Børnenes Hovedstad til juni igen fyldes med glade børn fra hele Danmark til Skole OL Finalen, kommer det denne gang til at foregå i Travbyen. Her er der god plads til de forskellige skoleolympiske aktiviteter, og det er væk fra de store veje, så børnene kan færdes sikkert under hele finalen.

Til sommer er det Travbyen, der bliver centrum for Skole OL Finalen, når Billund Kommune igen er vært for knap 10.000 glade børn, der klassevis skal dyste mod hinanden i forskellige discipliner. I Travbyen er der god plads og mange muligheder for at bygge en vaskeægte skoleolympisk by i børnehøjde.

Samtidig er der mulighed for, at alle finaleaktiviteter – lige fra indmarch til motionsløb, de forskellige sportsgrene og præmieoverrækkelse – kan foregå i Travbyen eller i gåafstand rundt om. Dermed undgår børnene de store veje og kan bevæge sig sikkert rundt på området under hele finalen.

”Jeg glæder mig utroligt meget til, at vi igen kan byde tusindvis af børn velkommen til Skole OL Finalen. I Børnenes Hovedstad tror vi på, at man kan lære gennem leg, og på at forme fremtiden med dem, der skal leve i den. Derfor er vores egne børn og unge igen værter, og jeg er sikker på, at det bliver et brag af en finale, siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

 

Masser af børneinddragelse, når Skole OL Finalen er i Børnenes Hovedstad

Billund Kommune er værter for Skole OL Finalen i årene 2021-2024, og i år er det anden gang, at finalen kan holdes fysisk i Børnenes Hovedstad. Sidste år foregik finalen rundt omkring i Billund bymidte, men i år bliver det hele altså samlet i og omkring Travbyen, hvor KIRKBI stiller det 220.000 kvadratmeter store område til rådighed. Her er tanken, at der kan skabes festivalstemning med forskellige zoner, telte og pynt. Det er også her hele kommunen bliver inviteret til Folkefest om eftermiddagen.

 

 

Når Skole OL Finalen er i Børnenes Hovedstad, er børnene i kommunen en stor del af arrangementet. Børnene er værter for Skole OL Finalen, kommunens børn og unge er med til at pynte Travbyen op til finalen, og kommunen har som ambition at en stor del af de frivillige til finalen igen i år er elever fra de lokale skoler – sidste år var halvdelen af alle de frivillige netop børn.

”Vi har store ambitioner med værtskabet i Børnenes Hovedstad. Skole OL Finalen er først og fremmest en sjov og lærerig oplevelse for børn landet over. Det forbedrer også børnenes sundhed gennem idræt og bevægelse. Endelig sætter vi et stærkt fokus på frivillighed og skaber netværk mellem foreninger og skoler,” siger Simon Nicolajsen Jørgensen, formand for Billund Kommunes Teknik-, Plan- og Kulturudvalg.

Billund Kommune arrangerer Skole OL Finalen sammen med Skole OL og DIF. Kommunens værtskab er muliggjort af Ole Kirk’s Fond – en lokalt forankret fond stiftet til minde om LEGO virksomhedens grundlægger.