01. juni 2023

Billund har fået sin helt egen byggelegeplads

Travbyen har fået en byggelegeplads, Travbyggeren. Byggelegepladsen drives af Mike Sullivan, som er lærer og musiker i Billund og står bag firmaet Anthroplayology.

Mike har i mange år skabt pop-up byggelegepladser, også kendt som WhatBox, over hele landet. Med hjælp fra Billund Kommune og KIRKBI har han i Travbyen endelig fundet et sted, hvor byggelegepladsen kan ligge i en længere periode. Travbyggeren er at finde lige ved siden af Billunds skatepark, og den er åben og gratis for alle – børn over 7 år skal dog følges med en voksen.

 

Hvad er en byggelegeplads?

En byggelegeplads, eller skrammellegeplads, er et gammelt, velkendt koncept, som man dog sjældent finder længere. Alle kan donere materialer, skrald og gamle møbler til legepladsen, som ellers bare var havnet i storskrald. I samarbejde med Mike og andre frivillige kan børnene få lov til at bygge og skabe præcis, hvad de drømmer om. Mon dit gamle skab kan blive til en sæbekassebil? Din gamle havebænk til et dukkehus eller et sørøverskib?

På byggelegepladsen kan børnene være nysgerrige og kreative samtidig med, at de lærer om genbrug og håndværk.

Du kan finde Travbyggerens åbningstider, og læse mere om projektet og event- og samarbejdsmuligheder på WhatBox hjemmeside.