11. oktober 2022

Cykelbane indviet i Travbyen

Nyeste skud på stammen af midlertidige aktiviteter i Travbyen er sprunget ud i form af en spritny cykelbane. Den nye bane er etableret i samarbejde med Billund Cykelmotion, og cykel-entusiaster i alle aldre er velkomne.

Travbyen emmede af liv og glade mennesker, da cykelbanen blev officielt indviet den 6. oktober. Mange var mødt frem for at se den nye bane, som er nem at få øje på: Den måler 52 x 34 meter og rager 9 meter op i landskabet på det højeste sted. Banen er designet af Bob & Leth med input fra børn og Billund Cykelmotion.

”Banen er åben for alle, og vi håber at se en masse cykel-entusiaster – både øvede og begyndere. Her er noget for alle med seks linjer, to hoplinjer, tre droplinjer og en sving-/pumptracklinje. Og hvis man ikke lige ved, hvad de ord dækker over, så kom forbi og bliv klogere,” siger Ole Thomsen, som er træner for ungdomsafdelingen i Billund Cykelmotion. 

 

Cykelbanen er blot en af mange aktiviteter i Travbyen, som har til hensigt at skabe liv og mødesteder i området, indtil processen med at bygge boliger går i gang. Det sker efter planen i 2024, men cykelbanen forventes dog at få et lidt længere liv, da den er placeret udenfor det område, hvor der bygges først.

De midlertidige aktiviteter i Travbyen tæller i øjeblikket blandt andet en offentlig sti, en skaterrampe i den gamle Maskinhal og en forhindringsbane, og flere vil komme løbende til. Du kan danne dig et overblik over de mange aktiviteter her.

 

Travbyen skal udvikles sammen med alle i Billund, der gerne vil være med. Derfor vil vi prøve en masse ting af fra begyndelsen, så vi sammen bliver klogere på, hvad der skal ske i den nye bydel.

Hvis du sidder med en god idé til en midlertidig aktivitet, som kan skabe liv i området og være til gavn og glæde for byen, borgere og turister, så benyt formularen nederst på denne side.

Du finder nemmest cykelbanen via skulpturstien bag ISB. Hvis du har spørgsmål til cykelbanen og træningstidspunkter, så ræk ud til Billund Cykelmotion på www.bicm.dk eller ungdom@bicm.dk.