12. juli 2022

Forpagter søges til Café Staldsvinget i Travbyen

Indtil bygningerne begynder at skyde op i Travbyen, bliver området fyldt med aktiviteter, der kan tiltrække borgere og turister. Midt i Travbyen ligger Café Staldsvinget, som fra sensommeren 2022 kan blive et nyt mødested i Billund og skabe liv i området. Caféen skal være et midlertidigt samlingssted for lokale og turister i alle aldre - og til det formål søges nu en visionær forpagter.

Travbanen i Billund er under forvandling, og over de kommende år skyder en helt ny bæredygtig bydel op med liv og leg for folk i alle aldre. Forvandlingen sker i etaper, og indtil byggeriet kan gå i gang, bliver området fyldt med en række aktiviteter, der kan tiltrække turister, lokale og unge mennesker til området. Allerede nu er de første midlertidige tiltag etableret, herunder to boldbaner, en forhindringsbane, og et nyt stisystem er på vej.

Midt i området ligger Café Staldsvinget som en vigtig og central brik. Billund oplever hvert år besøg af 1,2 millioner turister, og Cafe Staldsvinget vil kunne tilbyde en fantastisk pause på vejen for mange gæster samt et nyt, unikt mødelokale for Billunds borgere og de unge i aldersgruppen 18 til 25 år, som mangler et sted at mødes.

Derfor søger KIRKBI nu en forpagter til Café Staldsvinget, der har lyst til at udvikle et godt koncept for cafeen, og som vil være med til at skabe et mødested for lokale, turister på gåtur, brugerne af de mange aktiviteter i området, og unge mennesker.

 

Cafeen ligger centralt mellem Billund bymidte og LEGOLAND®/Lalandia-området, der vil blive forbundet af en ny sti. Den nye stiforbindelse gennem Travbyen vil føre mange potentielle kunder til cafeens område, og om sommeren vil Travbyen være et naturligt samlingspunkt for byens borgere og turister, der vil kunne benytte sig af de mange aktiviteter, der også vil tælle en overdækket playzone med skate, et kreativt makerspace samt fælleshaver, og et nyt shelterområde. Alle faciliteter på Travbyen er til fri afbenyttelse for byens borgere og gæster.

 

Cafeen vil skulle drives frem til efteråret 2023, hvor lokalplanen ifølge planen er så langt, at bygningen skal nedrives og området skal byggemodnes. Da cafeen ligger, hvor nogle af de første bygninger skal opføres, vil den derfor blive revet ned for at gøre plads til de første etaper af bydelen.

Er du interesseret?
Kontakt Senior Project Manager, Torben Dahl (torben@kirkbi.com) og hør mere.