09. april 2024

I dag lød startskuddet for byggeriet i Travbyen

En stor milepæl blev i dag markeret, da tidligere formand for KIRKBI, Kjeld Kirk Kristiansen, og Billund Kommunes borgmester, Stephanie Storbank, tog det første spadestik i Travbyen.

Efter flere års planlægning lød startskuddet for byggeriet i dag, og realiseringen af Travbyen er nu i gang.

KIRKBI købte i 2020 den gamle travbanegrund med ønske om at bidrage til Billunds udvikling som by og som børnenes hovedstad.

På Billunds historiske travbane opfører KIRKBI nu en ny bydel, som bygger videre på byvisionen fra 2015, der blev udarbejdet sammen med Billund Kommune og Realdania.

Ambitionen er at skabe en blandet bydel med mange tilbud til beboere og lokale, og at skabe nye forbindelser til Billund by. Et varieret udbud af boliger og gode beboerdrevne mødesteder, der indbyder til fællesskaber mellem generationer og nationaliteter, er derfor centralt for Travbyen.

I sin tale satte Kjeld Kirk Kristiansen ord på visionen for bydelen:

”I Travbyen har vi forsøgt at gøre tingene på en ny måde. Vi vil skabe et sted, hvor leg og fællesskaber er i centrum – hvor leg giver livskvalitet for alle, uanset alder.

I Travbyen skal man få lyst til at gå på opdagelse. Der vil være detaljer på bygningerne, som vil give et smil på læben. Grøn natur til gode gåture - og den velkendte legesti, Playline, vil sno sig gennem bydelen og skabe forbindelse til resten af Billund.”

Byggeriet første fase forventes færdig i slutningen af 2026 og omfatter 179 boliger, Playline og ‘det grønne hjerte’, som anlægges i det eksisterende engområde.

Kom og hør mere om planen for byggeriet og se eksempler på boliger på Billund Byudviklingsmesse den 30/4. 

Du kan læse mere om messen og tilmelde dig på https://www.billund.dk/messe/